Понякога

Автор: Р. Русев

Понякога,
когато духа вятър
тополите шумят.
Огъват се,
но не могат да се наведат,
защото ще се счупят.

А после на дявола изпих абсента -
поисках отново живот.
Огнен,
зелено отровен,
като преминал през пръстите
пясъчен дъжд.

Отпил от граала на човешкото его
животът отвори очи
и към света отворя небето
в друм като музика в синьо са дни.
Мрежа на паяче
прозира през синьото,
а вечер идват светулките
и става полето на светещи точки,
и теменужено лятно,
когато има вървящ до теб мъж.
Шум на море,
стъпки където вълната
попива във пясъка
и една безнадеждна любов...


Рецензии