Карпатський осiннiй дощ

Карпатами пройшов осінній дощ,
Відчулася осіння прохолода,
Пригнувся до землі у полі хвощ,
А для землі водиця – насолода .

Той дощ змочив усе, що тільки міг,
Ще й з вітром він робив всі реверанси,
По всіх усюдах шлях його проліг,
В дуеті з вітром він співав  романси.

Так дощ осінній землю напував
І листя золотаве облітало,
А вітер всі пісні свої співав,
Та сонце свій промінчик не кидало.

Осінній дощ в Карпатах – частий гість,
Щоразу без запрошення приходить,
Осінню казку з вітром розповість.
І час для цього завжди він знаходить.

Осінній дощ ті звуки виграє,
Які ні з чим не можна порівняти,
І смичок в руки вітрові дає,
Щоб той поміг симфонію заграти.

Осінній дощ Карпатами пройшов
І не минув він жодного обійстя,
Він все провідав, всюди обійшов,
Скупав смереки й золотаве листя.

Під дощ ялини віти простягли,
В дощі скупалась кожна полонина,
Хоч він холодний, та радіть змогли.
Йому вклонилась навіть і калина.

16.10. 2020 р.


Рецензии