Два запитання

Що то було? Чи весна?.. Чи дорога?..
Серце калатало, ніби коваль
гримав в ковадло, і в ньому печаль
тихо стелила стежину до Бога...

Як то було? Чи то страшно?.. Чи тихо?..
Розум завмер, як комаха на склі,
і, визволяючи тіло з петлі,
в щастя своє перетворював лихо...

Два запитання про вірою вкриті,
ледь не загублені тонкощі миті
ніжного дотику синіх небес

до абсолютно німого сплетіння
душ, що молили колись про спасіння
Сина, який задля них і воскрес...


Рецензии