безсоння

ніч тепла ніби дні пішли
десь вбік - не в жовтень
де листям сипле уві сні
каштан пожовклий

підошви витерли балкон
перила - лікті
одне моє горить з вікон
в усьому світі

кому? навіщо? не скажу
бо й сам не знаю
а мабуть треба щоб хтось був
хто ніч тримає

безсонням
хто не має спати
хтось має бути
в нічній - хоч ні до кого - варті
в думках розкутих

світ виспиться і загуде
ледь-ледве вдячний
що хтось не спав чигав на день -
й день йде й весь ваш він


Рецензии