в м сц безсоромност, а був в н самоскидом,...

*   *   *

                Улюбленому сердечно
                з сердечною вдячністю апостолові Павлові
                і теологу Седаковій Ользі
                присвячується на славу Бога


в «місці безсоромності», а був він
                самоскидом,
у цих Афінах був поставлений,
                і він охочим видав —
гору
чи більш гори
культур — він прямо
їхнім словом говорив...
а кому він говорив? —
в світ половинок —
півдух-півплоть... душевних півтварин:
вони любили говорить
і слухать хоч якихось там
      страшних новин...


Співчуття!! співчуття б!!!
світ згорить —
співчуття б!!! — Він, Той,
                Хто воскрес,
і задихавсь з-під тієї гори,
побачив його, Дионисія*, —
Він йому серця  нечулість відтяв —...


                благодатне святе золоте
                воно тут не росте
                то є діло святе...

10.10.2020, ліс
* святий Дионисій Аеропагіт, дав
свідчення про святу Матір Божу


Рецензии