За опциите при писане на Бележки

Има текстове, написани със специално чувство, много от тях - през сълзи.
На някоя рецензия или коментар спонтанно се впускам да отговоря, дори да размишлявам по тема, която всъщност е встрани в този момент или просто не й е мястото там, не им е мястото там на мои разсъждения, или коментари.

В такива конкретни случаи, спонтанният отговор или коментар не е уместен, не е благо за текста, за неговото съдържание, същност и чувство в него.

И ето, че ми се приисква тези мои отговори, коментари да ги няма. Те натоварват чистия ми текст и специалното и съвършено чувство, с което той е създаден, да стои на своя пиедестал на тази страничка и да сияе и да излъчва това, което е в него. Сам за себе си. Със своята стойност, ценност, чувство и сила. Без странични товари. Без натоварващи го и затъмняващи го тривиалности. Да си стои като сияещо произведение само за себе си и само със себе си, на чисто място, без излишни приказки и сравнения. Без сравнения, защото думите и буквите, написани със сълзи не могат да се сравняват с други и чужди...

****

Бих искал да си изтрия глупавите бележки и отговора. За мен - те принизяват и обезличават един текст, написан през сълзи. Не знам доколко се усеща и разбира - това не е някакъв литературен експеримент. Не му трябва сравняване или коментиране.

****

Но случайно си допуснал грешка правописна и искаш да си я поправиш. Тези няколко думи са важни, не искаш да съдържат каквато и да е неточност. Изтриваш си бележката, за да я поправиш и да я поставиш отново на същото място. А сайтът ти отказва, защото вече си написал същото.

Абсурдни опции в тази програма - ако сбъркаш дума, неправилен член и искаш да си го поправиш, изтриеш текста на Бележката и пак го поставиш, отказва да ти го приеме, защото вече си бил публикувал текст с такова съдържание, независимо от това, че вече си го изтрил и Бележката е изчезнала, а и няма опции за нейното възстановяване. Глупаво недоглеждане в програмите на този сайт. Трябва сигурно да чакаш ден да мине, или не знам какви промени да правиш в текста си. Но ако искаш да си поместиш точно същия текст? Ако си си премерил всяка една дума и буква в него!


Рецензии