Заплакало небо

Заплакало небо, заплакало синє,
Заплакало небо гіркими слізьми.
Кров скроплює землю і плач всюди лине,
За рідну Вкраїну лягають грудьми.

Заплакало небо, вогні-блискавиці,
Ще й рвуться снаряди і міни в полях,
Із тіла героя знов кров струмениться,
Не в рідну домівку проліг його шлях.

Заплакало небо, голосить-ридає,
Бо знову когось в домовині везуть.
Хоч мати додому живого чекає -
Єдину дитину у землю кладуть.

Заплакало небо, та сльози криваві
Так змочуюють землю вже дуже давно.
Спочинуть герої навіки во славі,
А землю встеляє із крові рядно.

Заплакало небо і плач не стихає,
Бо гинуть на фронті герої щодня,
Задимлене небо щоразу палає.
За що ж бо нам, Боже, такая платня?

08.10.2020 р.


Рецензии