Ви кохали ii? Ту, яку описали у вiршi?

- Ви кохали її? Ту, яку описали у вірші?
Ту, якій присвятили отой – мій улюблений – вірш?

- Що сказати у відповідь? Вірші бувають і грішні,
і святі... І такі, де про пристрасть кричиш... І мовчиш...

Я уже не згадаю, як вірш той писав – особливий,
той, що Вам до впободоби, яким так захоплені Ви.
Знаю лиш, що потрібно віддатись жіночому впливу,
вірш напишеться сам – лиш кохання політ уяви...

О, Моя Співрозмовнице, Кавова Пані Вродлива,
Ваші очі і Ваші питання – натхнення і щем...
Що я Вам відповім, щоб окреслити мить шанобливо:
Ви уже – в моїм вірші, я вже Вас кохаю – віршем...


Рецензии