Балада про Музу Видиння

Стріляють очі,
юні очі,
дівочі очі
з потойбіччя –
душі твоєї,
таїн в ночі,
кимсь намальоване
обличчя

тоненьким пензлем
фантастичним
із візерункових
лілеїв,
миттєвим контуром
у тиші.
З Любов’ю й ніжністю
до неї…

Така жива
і притягальна.
Той погляд
простягає руки
і шле навстріч
туман кохання,
останній – наче,
на поруки…

Він, мрією
влетів у мене,
аж холодком
кольнуло серце!
З твоєї ласки,
Мельпомено,
що за трагедія
тут в’ється?

«Я твоя Муза»,
встигла змовить,
та, як мозаїка,
раптово,
в росинках райдужних
ізнову
розпалась,
пролунавши словом:

«О, скальд* мій ясний,
сокіл милий –
не маю права я
любити»…

02.04.2010р.

Скальд – давньоскандінавський
      поет-співак.


Рецензии