Эмили Дикинсон While I was fearing it1277

      ***
Все то, чего боялась я,
Свершилось, Страх утих,
Он стал привычен для меня,
И даже справедлив.
 
Я примеряла боль, печаль,
Всё, что приход сулил,
Примерка трудною была,
А Страх невыносим.

Неповоротлив и тяжёл
Живёт теперь со мной,
Пророс во мне, не жду его,
Жизнь с ним – моя Юдоль.
       

    ***
While I was fearing it, it came –   
But came with less of fear
Because the fearing it so long         
Had made it almost fair.               
 
There is a fitting, a Dismay –            
A fitting, a Despair –               
‘Tis harder knowing it is Due            
Than knowing it is Here.               

The trying on the Utmost               
The Morning it is new   
Is Terrible than wearing it      
A whole existence through.


Рецензии