Лiту навздогiн

***
Співає «Тік» : «Далеко до зими…»,
Автівка мчить повз скошені отави,
Прощальний знак пташиними крильми, -
Скрипічний  ключ осінньої октави.

Ген край дороги соняхи  в  строю,
Змужнілі вже пригрілися на  сонці,
І ронять зерня в теплу ще ріллю,
А літа промінь тане на долонці.

Асфальту стрічка тягнеться за пруг,
Автівка мчить, тримаюсь на четвертій,
Зустрічне листя, схоже на вертух,
На склі танцює з вітром в круговерті.

То я за літом мчуся навздогін,
Скажи, ти знаєш, - чи таке можливе?
Дозволиш, - поруч, тулячись  колін
Твоїх, присяду чемно і цнотливо.

Тримай обіт - ніколи  не забуть
Ті зорі-зерна  в  перестиглім літі,
Ятриться в них і щем, і дивна  суть
На Терезах розхристаного  Світу.


Рецензии