Суусамыр и саячка

Суусамыр жайдын куну бейиш белем,
Тизеден чоп, коз жетпеген жайыт кенен.
Шаардык опко танкалган абасына,
Дем алсан тан эртеде туруп терен

Тилде эриген малынын эти жеген,
Тамшандырган тандайды кымыз белен.
Ааламда коп корбогом мындай жерди,
Жаратылыш сулуулугун далилдеген

Жел менен койнок этек дирилдеген,
Суктанганым саяктын кызы экен.
Аттан тушпой журокту уурдай качкан,
Ал перини кайдан издеп, кантип кором

Бейиш жердин периштесин суйуп калып,
Бейкуноо курман болуп издеп келем.
Ат бастырып астыман чыксан кана,
Муз журокту жылытып суйуун менен

#стихи #стихиТК


Рецензии