Дзе ты, светлы мой Анёл?

Дзе ты, светлы мой Анёл?
За якимі далями ?
Неба шерае вакол
Зацягнула хмарамі.
Прыляці, ты, ды мяне
і суцеш пяшчотаю,
Зачакалася цябе
і жыву з турботаю.

У крЫлах шчасце прынясі -
Саменькае прОстае,
Хмары злыя адгані/
Сонечна-дзiвоснае
Запалі сваім крылом
Восеньскае зарава,
Каб усё марнае прайшло
І любоу спаткала я.


Рецензии
Красиво! Значение слов понятно, корни родные - то от украинских, то от русских. Звучит завораживающе!

Невская Ксения   20.10.2020 06:36     Заявить о нарушении