Рутгер Копланд Дневная и ночная вода

Днем вода светло-зелёная, светлей
чем лес, светло-голубая, светлей
чем небо, светлей, чем все мои слова о ней.

Луна восходит: вода черней
чем лес, что выглядит серым, черней
чем небо, тоже серое. Луна
падает в воду серебряным гульденом
из копилки поэта.
Облака, торопясь, закрывают луну –
и всё исчезает.


Water bij dag en nacht

Bij dag is het water iets lichter
groen dan de bossen, iets lichter
blauw dan de hemel, iets lichter
dan je wilt zeggen, dat is water.
 
 
De maan rijst, het water is zwarter
dan de bossen die grijs zijn, zwarter
dan de hemel die grijs is. De maan
daalt in het water, zilveren
gulden in spaarpot van dichter.

Wolken schuiven voor de maan
en alles is weg.


Рецензии