Mowy do milosci 2

MOWY DO MILOSCI(2)
Teraz pytam cie o przyjazn
ty nienazywana nieprzeparta istnosci
ktorej nie  sprawdzalam  nigdy jakze  calkowitej
i nie wiem czy przyjaznilas sie zarazem ze mna
w biezanowskich gestwinach poldzikich lak i sadow
gdzie spoza krzakow nagle wymykaly sie bazanty
i nie w kazdej godzinie zycie bylo pewne siebie
a jawa sny i smierc z soba nie walczyly o nic
Czy to tylko nieprzerwane chwile szczescia
szczelnie  moscily sprzyjajace wszystkim wnetrze
nie pozwalajac dojsc do glosu czemus innemu?
Lecz ktoz wie czym jest prawdziwa przyjazn?
Moze calkowitym w pelni wyprowadzeniem
w nieznane gdzie zbrojne przezyciem istnienie
umie juz samo sie zaprzyjaznic na dobre z soba samym
szczesliwe calym stanem uczestniczacego widzenia
12.11.2019
***
HPD














 

 
 
 
 

 
 
 

 


Рецензии