Сынохъуэхъу, си лъэпкъ

Си лъэпкъ дахэ, нобэ сыпхуохъуапсэ,
Уузыншэу дунейм утетыну,
Пщымыгъупщэу уи Адыгэ хабзэр,
Уи намысыр лъагэу упсэуну!

ЛъэIу пхузиIэу зыныпхузогъазэ:
"Адыгэбзэр зыIэщIумыгъэху,
ГъащIэм зумыгъэщIыу щхьэуназэ,
Уи пщIэр, уи щхьэр хъумэ, си лъэпкъ нэху!

"Напэр ныбэм нэхърэ
нэхъапэщ" -
Адыгагъэр къыббдэлъхуауэ пхэлъщ,
УнэхъыщIэм,  уи нэхъыжьыр
игъэщ япэ -
Ахэращ дызыщIыр дэ лъэпкъ лъэщ!

Сынохъуэхъу, си лъэпкъ, пщ1эр зыхуэфащэ!
Дуней псом щыджэгу, Адыгэ джэгу!
ГъэщIыращIэ щIыр, Адыгэ фащэ!
ИугъащIэ ди Адыгэ Хэку!


Рецензии
Сызэрыадыгэм щхьэкlэ сырогушхуэ!

Ингрет Нагоева   30.01.2021 16:32     Заявить о нарушении