Roman Skyba - Mirage - En

МАРЕВО
Сто сонць. Рожеве озеро.
Вода скажено тепла.
Вона вважає тонучими нас.
І берег, що народжений
в очеретяних стеблах,
У них іще народиться не раз.
Чиєсь високе дихання іскриться і парує.
І ми не озираємось туди,
Де чорне дно здіймається,
де жовтий мул вирує.
Де перший страх вилазить з-під води…

MIRAGE

One hundred suns. A pink lake.
The water is madly warm.
The water thinks we are drowning.
And the shore that was born
In stems of reeds,
Will be born to them more than once.
Someone's high breath is sparkling and steaming.
And we don't look back where
The black bottom goes up,
where yellow mud swirls.
Where the first fear goes out of the water...


Рецензии