Мить

Я бачив Вас одного разу,
Лише одну коротку мить...
Нам завжди бракувало часу,
Наш вік завжди кудись летить.

Серед юрби, що поспішала
В безвісну прірву марноти,
Ви мовчки небо споглядали,
Ви посміхнулися мені...

Яснії очі – ніжний промінь,
Вуста із подихом весни
І ніби стих набридлий гомін,
І ніби янголи зійшли!..

Та я не зміг, не зупинився,
Помчав, бо справи, гроші, дім...
Хвилюючись не запізнитись
Я долю якось загубив.

Життя. Що може бути краще?..
Що цікавіше за життя?
Ан ні! Ми все шукаєм щастя!
Ми біжимо у майбуття.

І вже коли немає сили
Поворухнутись, щось зробить,
Безглуздість свою розумієм,
Але не повернути мить!!


Рецензии