нiчний мотив

то темна наче ніч конячка

день вицвів в вечір
бузкових сутінок спектр лячний
блакить знівечів
червонн... а то не з спектру, ні
то чорне - ніч

конячка темна
в тій пітьмі
років позич

ніч зорь молочних повна куль
ніч літом стиглим
чудасіями без дзвінку
он де! побігли!
міське вікно в височині
тобі? мені?

ти темна через ніч конячка
що віз везе
і так далеко аж невдячно
скрип схлип безе
слід смуги заходу - він не був
ніколи там
й мільйони звізд на цілім небі
й онде звізда
й немовби є там більше диво
ніж в нас тут є
щасливі ми чи не щасливі -
але ж жиєм

аж поки вісь скрипить з півночі
по обрій аж
і злої прози серце хоче
а вірш ось: ваш...


Рецензии