Новорiчне

Лягає  тiнь  збентеженої ночi
I кiт вмиває  зиму на вiкнi,
В  печi вогонь стрибає i регоче,
Та пухкає  кутя  у чавунi
Вже срiблом мicячним
Мороз шибки гаптує
I пiдчеревини закопченi  шматки,               
У збiленiм  кутку приймач  сумує,
Рум"янять  боки свiжi пирiжки.
Заснуло вже дiвчатко  синьооке,
Щоб зранку ж бо  прокинутись  хутчiш,
Та  привiтати маму з Новим роком
I розповiсти новорiчний вiрш.
Cмiється  зачарована ялинка:
-Шукай  , мала, дарунок помiж  вiт.
В цукерки перемурзалась дитинка,
А на вiкнi  вмиває зиму кiт.


Рецензии