Розчахнулася душа

Розчахнулася душа життю назустріч -
Жадібно вдихнула світ чуттєвий...
Умовляла зупинитись мудрість,
Розум твердив доводи сталеві.

А душа, вся навстіж, відчувала:
Їй вітри потрібні божевільні!
Течій власних їй уже замало,
Що душею рухають безцільно.

Захлиналась свіжими смаками,
Острахи долаючи дражливі.
І раділа щиро, до нестями,
Як дитя радіє літній зливі!

Уквітчалася дивами рясно,
Наче мавка!.. В мить оту щасливу
Мудрості та безрозсудства пасма
Заплелися щільно і чутливо.


Рецензии