Платан

Про що мовчиш ти, велетню платане?
Утаємнич мене в глибини своїх дум -
У тихім шелесті почую про жаданий
Весни прихід і про осінній сум...

Чи, може, ти згадав жагучі поцілунки
Закоханих вночі, під тінню крони -
Ти чув серцЯ, що стукотіли лунко,
У почуттів солодкому полоні!

А пам'ятаєш, як у травні колискову
Тобі солОв'я в вітті щебетало?..
Як пестив тебе промінь світанкОвий,
Як листя його любощі всотАло?..

Про що мовчиш ти, велетню платане?
Про літо, що розтануло, твій сум
Чи враннішні осіннії тумани?..
Я не порушу тайну твоїх дум.


Рецензии