Иске бишмэт

Бишмэтемэ энкэй ямау сала ,
Килеп житте тагын салкыннар ,
Яннарына басып карап торам ,
Куз иярми жебе артыннан .

Ямап бетеп ускэ кидерде дэ ,
Монсу карап суйде аркамнан :
- Ямау ;слэренэ ямау салдым,
Кысыгайган инде , тартылган .
Карап калды энкэй артымнан .

Их , ул еллар , мэнге кайтмас еллар,
Хэзер остэ затлы киемн;р ,
Энкэй дэ юк куптэн ,бишмэтем дэ,
Тик жылысы китми кунелдэн .

Дуньяларым кайчак шундый салкын ,
Яшэулэре авыр , михнэтле ,
Шулчакларда жаным жылытырга
Кияселэр килэ бишмэтне.
                Илюза Нугева.


Рецензии