Уйларым

Еракларда  шэфэкь  сунгэч ,
Тун  юрганын  каплагач ,
Уйларым  очып тарала  ,
Жирдэ бар да йоклагач .

Уйлар оча чаткылардай ,
Яктыртып тун карасын ,
Яхшы уйлар кире кайтсын ,
Яман уйлар адашсын .

Уйларым , сез , хыялларым ,
Коч  алыгыз куклэрдэн.
Югалтулар , ялгышулар ,
Кайтмагызчы уткэннэн.

Уйларым , урап кайтыгыз ,
Яшэргэ умет алып ;
Уйларымнын тик акларын
Башыма  куям салып .

Алсуланып алмалардай ,
Офыкларда  тан  аткач  ,
Уйларымны  каршы алам
Йолдызлар чыкка баткач .

                Илюза  Нугаева .


Рецензии