Эмили Дикинсон Who never wanted maddest Joy1430

         ***
Кому не удалось познать
Восторга вкус до дна, –
Не знает – Воздержание
Меняет вкус вина.

Он близок, но неуловим, –
Ты так его желал,
Не торопись и сохрани,
В душе свой идеал.


       ***
Who never wanted — maddest Joy
Remains to him unknown —
The Banquet of Abstemiousness
Defaces that of Wine —

Within its reach, though yet ungrasped
Desire's perfect Goal —
No nearer — lest the Actual —
Should disentrall thy soul —


Рецензии