Август-Сентябрь

Суховеи и жар уходящего лета, до срока уйдут.
Караваны туч по лазури плывут, лишь дождись.
Полинявшие травы стеблями склонились, сплелись,
И взалкали дождя, а при нём они все оживут.

С треском хрустнуло небо, ударил раскатисто гром,
И гадюками молнии бросились в сердце степи.
Лишь на миг осветив стебли трав серебром,
Ливни стали с неистовством жажду земную топить.

Вроде всё отгремело, и сиюминутная тишина,
Заполнилась гомоном птиц, устремлённым в высь. —
Красота покажись, проявись после хмари унылой, —

По цветам луговым и бескрайним долинам,
По игривым ручьям и глубоким стремнинам,
Пробежало тепло жизнетворным светилом.
.                Осень пришла…

* * *
Август – Сентябрь. — Время баланса,
Разные. — музыка, краски, ритмы и танцы…
Тот, кто вчера проявлял свою силу,
Он станет мудрей и добрей, как светило?
.                Осень пришла…
* * *
© 2020, одналюдина, «Серпень-Вересень»
.
Суховії і спека літа, що минає, до терміну підуть.
Каравани хмар по блакиті пливуть, лише дочекайся.
Полинялі трави стеблами схилилися, сплелися,
І жадають дощу, а при ньому вони всі оживуть.
.
З тріском хруснуло небо, вдарив з гуркітом гром,
І гадюками блискавки кинулись в серце степів.
Лише на мить освітивши стебла трав сріблом,
Зливи стали з шаленством спрагу земну топити.
.
Начебто все відгриміло і на мить настала тиша…
Заповнена гомоном птахів, спрямованим в височінь. —
Краса, виявляється після шаленства похмурого хмар з вітром, —
.
По омитим квітам луговим і безкраїм долинам,
По грайливим струмкам і глибокій стромовині,
Пробігло лагідне тепло життєтворним світлом. —
.                Осінь прийшла…
* * *
Серпень. — Вересень. — Час балансу,
Різна музика, колір, ритми і танці ...
Той, хто вчора виявляв свою силу,
Чи стане мудрішим та добрішим, як світило?
.                Осінь прийшла…


Рецензии