Ор лька

Прокотилася луною дзвінко,
Калинова пісня солов'я,
Піднімалася до неба стрімко,
Наче білий парус корабля.

Заспівай мені моя сопілка,
Нагадай мені моє ім'я,
Нагадай мені моя Орілька,
Звідки родом я, і де моя сім'я.

Де знайшла нектару бджілка?
Де лани ці і поля?
Де над річкой сяє зірка?
Де родюча ця земля?

Люба ненечко Орілька,
Моє серце промовля,
Хай життя неначе гірки,
Ти мій дім, ти матінко моя!


Рецензии