Встань! Русь-мать творцов

*********
СТИХИРА
*********

Святая Пятидесятница
Сошествие СВЯТОГО ДУХА.
В 50 ДЕНЬ ПО ПАСХЕ.

Христе Боже НАШ, Благословен еси.
Господи, помилуй! Среди звезд , спаси.

Иже премудры ловцы явлей,
низпослав имя ДУХА СВЯТОГО,
среди ДОБРЫХ ЛЮДЕЙ.

И теми уловлей вселенную...
Человеколюбче,
СВЕТЛАЯ СЛАВА ТЕБЕ,
ТВОРЕЦ нетленный.

Егда снизшед языки слия,
разделяше языки Вышний,
егда же огненные языки раздаяше,
в соединение вся призва,
согласно славим ВСЕСВЯТОГО ДУХА
И РЫЦАРЕЙ, ТВОРЦОВ,
БОГАТЫРЕЙ ДОБРА.

ВСТАНЬ, РУСЬ! МАТЬ ТВОРЦОВ.
ДА СОХРАНИТ НАРОДНАЯ ЛЮБОВЬ
СПОДВИЖНИКОВ - ГЕРОЕВ.

ЛЮБОВЬ-ЕСТЬ БОГ.

*********************
ТВОРИТЬ ДОБРО ПОРА
*********************


Рецензии