Погляд ув Обрiй

Вищим доробив поріг (нЕчисті по ріг, нам ув оберіг), — й безпечно здійму очі:

   там — вже небо сходиться з землею...
   обрію, — свіжуй, паруй ріллею...
   звиш, оралом, — й землю обіймаєш...
   а розкриєш тіло, — й застигаєш...

...де відсутні відстані, — між всього!
...звідси як дивитись, там — нічого!
...далечінь, — й сама простує вгору!
...чи її прозорості — для зору!

   звичне перехрестя! — ниці з Вищим...
   Вічність вхрестить! — й те, що збулось нижчим...
   а по тім й Петро! — при брамі раю...
   й вічно ж всі туди! — й когось впускають...

21.11.2020. Наразі, у сьому річницю Майдану, виплива й "пливе кача...", й ся додача:

...по саме небо, сповила, —
   чорним, затьмарена сила...
   згірклих історій горнило —
   й край чорноземів — зчорнило!

...чи то до зір їм, чи сонця, —
   душам, крізь очі-віконця...
   мнуть шмат землі з мого тіла, —
   й тіло ж впустіло, — й на крила!!

...з марева й марення марних, —
   з хмАрив і грОзив бездарних...
   не в блискавичність, в світання, —
   й волі б, крізь болі, — пізнання!!!

   ~   ~   ~

...і, направду, зА що є:
   ненавидіти нас, браття?
   що палА в душІ багаття:
   й життєдайний жар дає!

   що з цих душ повніє небо:
   й гонять, кров-в-любов, серцЯ??
   ще в письмі картина ця,
   нема рамочки; й не треба!!

   пЕкло в колот, ані руш:
   все вороже й підвороже???
   мОрок втужиться як може...
   ТА ТРИМАЙМОСЯ ЖЕ ДУШ!!!


Рецензии
Найпотужніша енергетика слів. Нещодавно розмірковувала майже про те ж, але поки тема для мене закрита. Спасибі, Юрію, за те, що так яскраво описали відчуття. Я немов з вами заглянула за обрій.
З побажанням добра,
Аніта

Анита Карелина   22.11.2020 16:36     Заявить о нарушении
щиро дякую за висловлене, ясна пані Аніто!
й тримаймося своїх душ, спільних з Творцем!!
то не за'гад'очних: й тако Будьмо, Будьмо...
Будьмо ж!!!

Зозуля Юрий Павлович   22.11.2020 17:54   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.