Ты хочешь знать кто я? Радищев пер

* * *
Ти хочеш знати: хто я? що? Та куди я їду?
Я той же, що і був і буду все життя.
Не бик я, та не дерево, але чоловік
Шлях свій прокласти, де не бувало сліду,
Для витязів сміливих і в прозі і у віршах,
Для всіх  сердець чутливих і правді  - як жах
            Я в Січ Ілімську їду.


Рецензии