До Рейчел IV

Сховалося під землею
Потаємне русло твоє.
Ховаюся, ніби равлик,
Від цілого світу і я.
Які ж наші долі подібні!
Ми нечутні, але ми є:
Я так само, як ти, мій Рейчел, –
Невидима течія.

Завалило криничку гіллям.
Помережано заплели
Павучки це таємне місце.
І струмок не блищить, не бринить...
Ми сховались, але ми вільні.
І ми знаєм „чому” та „коли”.
Ми чекаєм спокійно й пильно,
Обираючи слушну мить...

07.07.2020


Рецензии