Тургун ойдо!

Тургун ойдо! Кочугунду которгун!
Кайталагын кылган ишин косомдун!
Жакшы жашоо алдыдагы барууга,
Жардамынын кереги жок ботондун!

Жатпа! Кыйнал! Ачка болуп озоргун!
Жалкоо деген суусун бургун озондун!
Оку! Изден! Уктап жатпай уйундо,
Иши жылбас кыймылы жок бекердин!

Эрдин тиште! Эмгек кылып кошоргун!
Жаап аккын жамгырындай ношордун!
Жалкоо жылбай жаны ойдо турганда,
Жарым жолго жетээр аты ожордун!

Тургун, жатпа! Туурап ишин токордун!
Тынбас кыймыл туу тутаары осоордун!
Токсон пайыз эмгек менен келээрин,
Унутпагын талант менен онордун!

Убакыт куш! Текке учурбай озгоргун!
Ушунча жыл пайдасы жок откордун!
Коз ирмемдей омуру да нааразы,
Конул бурбай максаты жок откондун!


Рецензии