Мисли за идваща есен

Автор: Р. Русев

Цветна есен
идва след знойното лято.
Вече тук-там жълти листа
застилат земята.
А утрото мокро,
сякаш пило роса
и стели се тънка мъгла
като пара до девет.
Все още е жарко,
но подухва и вятър.
Вечер утихва,
спират да падат листа,
смрачава, полусуха трева
се огъва от лекият вятър
и тъгува денят, че си тръгва.
Песен се носи,
пируват щурци,
песен любовна
за нови щурчета
Притихнала вечер,
от изток сърп на Луна
и звезди от почти
вечер на Август,
големи и едри,
и мълчаливи.
В средата на лятото
мисли за идваща есен.


Рецензии