Мольфар

Де буйно квітне полонина,
Де стрімко Черемош тече,
Де файно так росте калина,
Могутній там мольфар живе.

Із віку в вік, по роду йде
Потужна сила ця чарівна.
Обраного вона сама знайде
І буде і рятівна, й катівна.

Мольфар – це повелитель гір,
Енергії природи, без страху.
І хуртовину викличе, повір,
І град з дощем, і посуху лиху.

Він вміє лікувати всі хвороби,
І може зняти порчу і сполох,
Й постане рятівником худоби,
Із щезником працює він, удвох.

Чаклун, чарівник, - то мольфар,
Він допоможе долю відшукати,
І також зможе відвести удар,
Й погане лихо може налякати…

Це місце - зветься Буковина,
Гуцули там мешкають, одвіку…
В місцині тій, де ліса серцевина,
Живе мольфар, і буде так довіку!


Рецензии