Життя

Дитячих літ, можливе свято
В пітьму спливає від очей... 
О, скільки малось недоспато,
Не доколиханих ночей!

Ми, всі забули! Все – забули...   
(Дай, пам'ять, з дОтику щоки!)   
Колись нас бОсоніж озули —
Кремлівських веж «обувщики».

Був справжнім святом
                          житній  пряник,
З Росії вивезений кимсь.
Я знав тоді, що буде ранок,
Якщо мій рот чогось поїсть;

Що — ніч бреде очеретами...
Що — вже, із нас, когось нема.
І мами… Зовсім інші «мами»,
Тоді посходили з ума.

І так і сяк, згинало всяко:
Не почуття, а біль чуття.
Тобі, я маю щиру дяку
Моє, не зігнуте, Життя!


Рецензии