Як родную мову забудзеш...

Як родную мову забудзеш  -
 Лічы  -   напалову памёр,
Аплыў пад сьпякотай як сьцюдзень,
Атлеў  -  напалову трухой,

Лічы  -  то не мова зьнікае,
А часьцінкі Радзімы тваёй,
Пад якою дзяцінства ты бавіў,
Гадаваўся на ўлоньнях бацькоў,

Лічы  -  калі мова зьнікае  -
Зьнікае за ёю народ  -
Пылам, бы быльнік курганный,
Бы крохкій балотный чарот.
-28.08.20. 


Рецензии