Д новизна

           Діє новизна
           Поема


    Улюбленим моїм  Духу Святому
    і Богу-Слову  присвячується


1

Так
хто знає новизна пахне —
правдою
так й чекає
але ж ні, побіг — це
                до правди


Так хто чує
новизна
пахне
свіжістю
ну тепер більш ні! побіг —
                побіг — до Бога!


2

Як гострякує
звище новизна
сотворене
порозсуває
куди зна
сотворене — порозсувається
куди —
не зна


слово вже рухає поета
думки
зійшлись думки —
порозсувалися предмети
й по всьому
йде
новизни знак
і на усіх клекоче — першизна!



от встане — дух — от —
                вертикалі
прозрінь? невідань?
що ось  т е —
                далі

Може зірватись
один
аристократизм —
(вічність й до долу
столика приб’є,
вставить в до-словіє
              слово
                чиєсь...)
— може він
взагалі в тім є ?..


3

До мене
із-за повороту
клин всвідомлення
не зник вам в роті
щоби язик ошерхлий
                взнав
світло із
Світла! —
в тілі культури жовтизна.

29.06.2020,
03, 04.07.2020,
Київ


Рецензии