ВАЛИ

Автор: Р. Русев

Вали.
До полуда  разгневени от вятъра капки.
Виждам крака
шляпащи в мътни води
търсещи невидими плочки.
Капки - сачми изстреляни
се забиват в стъклото
и се стичат размазани.
Цигара дими в левият ъгъл на устните,
а на масата
пепелник препълнен от фасове.
Вън вали,
нов фас върху старите,
а по стъклото размазани капки се стичат.
Вали, жадна земя
попива дъжда като чувства,
търся пролука в облаци
за синьо небе, но не би,
вали и вали този дъжд...
странен и някак безчувствен.
Вали, шляпащи стъпки
и вода хвърчаща под тях.


Рецензии