Marina Cwietajewa

MARINA CWIETAJEWA
Czas moj nie zawrocil komunikacji
uderzyl wiedzianym -drugostronnym
pognal jak wicher przyszlym....
wymodlonym wycierpianym-wprost
we wspolne-mentalne-niesporne
Zawiesilam karmnik zycia
w zimowym sercu
...co rozlegloscia przestrzenne
Ptaki duszy rozumnej mogly przyleciec
Podjac idiom-wiatroslowiem
tym co zgodnie osobowe
Wiezia zbudowanego sumienia przylegle
25.08.1999
***
HPD


Рецензии