Перед Усп нням

   Перед Успінням
   Поема


                Матері Божій присвячується
                з любов’ю


            «Господь знає тих,
             хто Його.»
                (2 Тим. 2, 19)


біля стін
чи в стінах
        брались за тіло
        чи вбивали тіло —
та й кам’яніли


Бо дух не стрілиш


І під ЇЇ поезію —
ще й їсти не хотілось


Нема каміння
чи тяжіння
і підлітають —
у Її Успіння


2

Є лагідність й любов
            до всіх
Так вийду із плодів й кущів —
         вже ледь жорстких
Несучи всюди райський сміх
Від солодощів райських весняних
Які Бог зготував
                всюди
                для них —
Хто так здобув в серцях
Бога прихід
й прихід весни!!


За тим в Божі глибини
                волочу
що хто — ледь
                чув
зриваючись від їжі до плачу!..
Кидаючи монетки милосердя
для безсмертя
кату і палачу.


Далі залежить від моїх щедрот,
Які з Божих щедрот, —
У всіх є повен рот!!


3

Світло
у вас потрапить і вибухне
Христос
в мені світить
ясніш за все випукле!


ще в вас те і те — впукле
світ
зустрівшись зі мною
мукне
— кінець усіх  –ізмів,
окрім правдивого націоналізму


не хоче
але здується сам —
і мукне


хто ради Христа зазнає
смерти, стане
безсмертним!!
І мене не допустять
до вітражів храмів
І Христос —
між нами!!!

21, 23. 08. 2020,
Київ


Рецензии