Свiй

Вийду в поле я під вечір,
Сонце скотиться на пруг,
В мене випрямляться плечі,
ОживИться все навкрУг.

Вийду в поле. Стану в полі.
Гляну в дАлечь польову:
Це моя юдоль по долі;
Це все те, чим я живу.

В полі йде на вивір колос
І в житА і в пшеницІ;
Там, переЕпел править голос,
На лящЯтім наждаці.

В полі я не випадково.
В полі я ніяк — нічий.    
В полі я римую Слово.
В полі — Воля! Тут я — свій!


Рецензии