Ostatnio najradosniejsze

OSTATNIO NAJRADOSNIEJSZE
To co ostatnio
najradosniejsze
to bylo zobaczyc
jak dojrzaly wiekiem
juz wybitny malarz
David Hockney
na Luisianie Channel
oglada i komentuje
obrazy Vincenta van Gogha
I trzeba bylo widziec
jak po chwili skupienia
w nim zapalily sie naraz
wszystkie reflektory
inteligentnej radosci
zdecydowanie wysylajac ja
z gornych swiatow
choc bez ambrozji bo juz
na dowod niesmiertelnosci
jako ze to olbrzymie
zlote ludzkie slonce istnienia
az klulo sensem swych promieni
gdy mowil patrzac na pejzaze
doswiadczanego zyciem artysty
ilez w nich jest milosci
ile prawdziwej milosci
cala ja zostawil w obrazach
20.08.2020
***
HPD




























 


Рецензии