Той абзар

Бир болгъан, бир болмагъан айтайым мен хабарым,
Той бар гюн ювугъумну халкъдан толгъан абзары.
Бийий гёзел тиштайпа, нюрдей яна яягъы.
Огь юрек жымырлайгъан юрютдюре аягъым.

Къанатлардай къолларым - гёзлер тикленген огъар,
Теп булан бирче аргъан бизге лезгинка согъа.
Къайда энни жагьиллик гёрсетмеге гьюнерим,
Йылларым унутдуруп нартдай яшнай юрегим.

Дёгереп алгъан энни, салып ортагъа бизин,
О гёзел,  айбат юзлю, иржая гёзюн къысып.
Къужурлу кюйде бийип къыз булан айланаман,
Жаныма ёлдаш этме гёзелни сайлагъанман.


Рецензии