Чиерт борын очына

Ялгызлык нэрсэ икэн ул
Ничек аны ашыйлар
Ничек бергэ аным белэн
Дуслар булып яшилэр.

Эллэ дуслар кебек тугел
Ике арада дошман
Сугыш хэлендэ йорилэр
Ике торле партизан.

Ялгызлыкка тыныч кирэк
Уз уйлар уйлап йоргэн кеше
Уз узенэ кул болгаган
Шул кешенен олеше.

Ялгызлык таба белэ бит
Кирэк узенэ саут
Ул кешенен кунелендэ
Жан сотен ята сауп.

Нык булсанда тырыша ул
Сине егып куерга
Кара уйларга томалап
Томан йотып янырга.

Ялгызлык яшь шэрэб сыман
Тизлэп сине исертэ
Суннан айнырга бик читен
Бер иялэнсэн - куркыта.

Борынында тортмэс очен
Туган кирэк, дус кирэк
Ялгыз калган чакларында
Балалар булсын терэк.

Гел хыял белэн яшэ син
Тыч син анын башына
Ялгызлык кермэсен очен
Чиерт борын очына.


Рецензии