Мне здаецца, што у коме...

***
Мне здаецца, што ў коме
І я, і Радзіма,
І застылага неба
Прыгнёт і цяжар,
І мой дом пад гарою,
І сад мой любімы,
І мой дзень,
І мой вечар,
І Божы мой дар.

Неба дыхае цяжка
І цяжка ўздыхае,
Ці раптоўна губляе
Слязу серабром.
І здаецца, што сілы
Яно ўжо не мае
І апошнім сваім
Забываецца сном.

2020 г.


Рецензии