У кожного - своя дорога

Неможливо без пОмилок жити,
По життю мандрувати без втрат.
Намагаючись всім догодити,
Все одно не минеш підлих зрад.

Навіть збивши коліна в падіннях
І отримуючи тумаки,
Розумієш: удача з везінням
Поряд з тими, кому їй з руки.

Хто, назло всім невдачам - підніметься.
Всупереч бездоріжжю - пройдЕ.
Навіть на нелюбов не подивиться -
Уперед знов сміливо іде.

Вибираєм самІ, як нам далі жить,
Зустрічати світанок з ким.
І кого нам судилося полюбить
Ніжним ранком, терпким та п'янким.

І коли зрадив той, хто найближче всіх,
За собою спали мости.
Не чекай від життя подарунків-втіх,
А продовжуй вперед іти.

То, виходить, не з тими до  цілі йшов.
Перемога - у всіх своя.
І хоча до мети ще ти не дійшов,
Спроби робимо ти і я.

Ризикуй, докладай всі зусилля знов -
Сподівань безнадійних нема.
Наполегливо йди. Якщо ціль - Любов,
Лиш тобі посміхнеться вона.

20.08.2020


Рецензии