Анастасия Шведко Березка

Белёсая березка,
О чем тоскуешь ты?
Спустила косы хлёстки,
И вниз летят листы...

Была то злая осень?
Иль ветер так погнул?
А может, кто недобрый
К землице потянул?

Березка отвечала:
"Не в том моя беда!
Гуляет каждым летом
Здесь бабушка всегда.

Приходит, обнимает,
Помолится, и вновь
Косынку поправляет
И топает домой...

Ну вот. А этим летом
Бабуля не пришла,
И тот платочек в клетку
С собой не принесла.

Я жду ее, скучаю.
Октябрь подошел...
А вдруг беда какая?
А может час пришел

С бабулей распрощаться,
И с боку на бок вновь
Одной теперь шататься,
Среди густых дубов".

 ***

Бялюткая бярозка,
Аб чым сумуеш ты?
Спусціла голле-коскай:
Ляцяцьць уніз лісты...

Ці змерзла ты увосень,
Ці вецер стан сагнуў,
Ці чалавек нядобры
К зямельцы прыхінуў?

-Дык,-кажа,-не аб гэтым
Бядую я, не-не:
Прыходзіць кожным летам
Бабулька да мяне...

Прыходзіць, абдымае,
Памоліцца і зноў
Хусцінку папраўляе,
Ды рухае дамоў...

А вось у гэтым летку
Бабуля не прыйшла
І хустачку у клетку
З сабой не прынясла.

Я ўсё стаю чакаю-
Кастрычнік надыйшоў...
Ці з ёй бяда якая?
Ці, мабыць, час прыйшоў?..

З бабуляй развітацца,
Ды з боку у бок iзноў
Адзінай калыхацца
Сярод буйных дубоў...


http://stihi.ru/2015/12/01/1032 -Ссылка на страницу стихотворения.


Рецензии