Не магу

Мо б і я захацела ў Амерыку,
Але край мой сягодня ў бядзе.
Ці там бычыш з суседняга берага,
Як Цэнтральная плошча гудзе?

Беларусы за волю змагаюцца.
Забяруць у таго, хто аддасць.
З іскры полымя разгараецца.
А спыніць - значыць здрадзіць,
                прадаць.

Прадаваць я свайго не збіраюся,
Хоць падчас і гандляркай была.
Бо люблю я зямлю і не каюся,
Што яна мне аснову дала.

Жыта жаць у  снапы навучылася,
І касіць, і камбайна чакаць.
Ад хлусні ўжо вельмі стамілася.
Не магу беззаконня прыняць.

Нашы людзі звярэюць, валтузяцца,
І сваіх жа пускаюць на здзек.
Каласы мае спелыя грузяцца
У татальнай машыны сусек.

Мо б і я захацела ў Амерыку,
Але бераг той бачу праз дым.
Не магу, калі бачу, як сцелюцца
Каласкі пад сярпочкам тваім?




 


Рецензии