Оксамитовий дотик серпня

Ось вже і серпень бархатистий
Нас пестить дотиком своїм,
Наче шепоче нам усим
Про поцілунок променистий...

Він найніжніший, соковитий!
Дарує нам любов свою -
Наповнив душу до крАю
Нам відчуттям несамовитим!

О серпень! Наш різноманітний!
Чого ти тільки не приніс!
Кругом: де поле, сад чи ліс -
Весь край як дар небес елітний!

Не дАрма кажуть всі про тебе,
Що ти - є бархатний сезон!
Привіз всього повний вагон
Із сонцем лагідним у небі!

Палкий коханець найніжніший,
Мов оксамитовий майор,
З квітками іншими узор
Складаєш самий яскравіший!

Найліпший, але ж і останній,
Із теплих літніх місяців.
Так обіймав, що аж тремтів
У поцілунку на прощання...

Прощатися нема бажання...
З'явився в настрої мінор...
Наллємо в чарочку кагор:
За серпень! Будьмо! Не восстаннє!

15.08.2020


Рецензии