Нейкi жнiвень сухi...

***
Нейкі жнівень сухі, і не сонечны, і не спякотны.
Нейкі жнівень самотны і сонны, цягучы, як жаласны звон.
Ён глядзіць на мяне без настрою – тужлівы, маркотны,
Ён сабою мяне агарнуў, нібы змрок, нібы сон.

Нейкі жнівень, нібыта бядой, ці тугой заімглёны.
Нейкі стомлены жнівень, якому ўсё роўна, ці жыць.
Нейкі жнівень бясконцы. Ён сохне, ён млее зялёны,
Нібы вуснамі ціхенька просіць вадзічкі папіць…

14. 08. 2020 г.


Рецензии